Winter Warmth

Winterkuur

Liefste Mademoiselle-er,


Het is al even geleden maar bij deze is hij er…De eerste blogpost sinds mijn vakantie. Ik wist vrij snel over wat ik wilde schrijven, “een kuur behandeling”. Ik uitleggen wat het juist is, wat het kan doen en vooral waarom je het zou doen.


De winter komt dichterbij en vele mensen beginnen met een vitamine kuur. Het ene vitamine pilletje dat ons door de hele winter helpt bestaat helaas nog niet. Een gelaatsverzorging die ons een heel seizoen beschermt hebben ze ook nog niet uitgevonden. Één behandeling volstaat niet om de huid terug in goede conditie te brengen.


Meerdere behandelingen zijn nodig en dat heet men een ‘Kuur’: “Een behandeling, geneesproces, alles wat je moet doen of aan medicijnen moet nemen om t genezen van een kwaal, huidprobleem of verslaving.


Als schoonheidsspecialiste zal ik me focussen op de verzorging van de huid. Een gelaatskuur gaat er voor zorgen dat we een aantal fases doorgaan. We gaan de huid vernieuwen, voeden, herstellen en egaler maken (anti-aging). Zodat de huid terug in een goede conditie is en weerbaarder zal zijn.


Wanneer ik een kuur toepas in het salon plan ik samen met jou 4 afspraken op 4 weken tijd. Dit doen we voor een doeltreffend resultaat.


  • Week 1: De eerste verzorging is een diepe peeling met een zuiverende werking. Zodat alle vuildeeltjes en dode huidcellen verwijderd worden. Zo kunnen we verder werken op een zuivere huid en kunnen alle werkstoffen goed opgenomen worden in de huid. Je kan het vergelijken met een kunstenaar die kan beginnen schilderen op nieuw canvas.

  • Week 2: Een week later volgt de tweede verzorging, dan gaan we de huid voeden door de huid te gaan hydrateren. Doordat we de huid goed gaan hydrateren zullen de werkstoffen om de huid te gaan herstellen beter worden opgenomen. Jouw dagcrème die een anti-aging werking heeft zal beter zijn werk kunnen doen en een mooier resultaat leveren. Je zal na deze verzorging al een mooi resultaat bekomen.


  • Week 3: We zijn een week verder en je huid zal een natuurlijke ‘glow’ hebben. We gaan die dag werken op het herstel van de huid. Roodheden zullen verminderen en onderliggende huidproblemen worden hier ook aangepakt. Schade van luchtverontreiniging, sigarettenrook en overdadige blootstelling aan de zon zijn hier ook een aandachtspunt. Hier wordt ook al op anti-aging gewerkt.

  • Week 4: Deze verzorging gaat specifiek gaan werken op de verslapping van de huid, diepe rimpels en fijne lijntjes.


Deze vier behandelingen zullen je doen stralen en je automatisch beter doen voelen. Je huid wordt er beter van en je zal minder stress ervaren doordat bij elke verzorging een 20 minuten durende gelaatsmassage wordt gegeven. Tijdens de massage wordt er gewerkt op drukpunten waardoor je helemaal ontspannen zal zijn. Wanneer het maskertje inwerkt wordt je verder verwend en krijg je een massage van de armen en handen. Zo heb je na de verzorging nog zachte handen en armen bovenop.


Wat ik je zeker nog wil meegeven is dat wanneer je thuis de behandeling voortzet met serum en crème,… je het mooiste en langdurende effect bekomt. Daarnaast is het aangeraden om elke 6 weken langs te komen voor een cabineverzorging zodat ik je steeds kan blijven adviseren.


Een kuurbehandeling kan voor iedereen. Jong of oud, droge of vette huid. Elke kuur verzorging wordt samengesteld op de noden van jouw huid. Ben jij overtuigd om een kuur behandelingen te laten doen. Aarzel dan zeker niet bel me of kom gerust langs in het salon dan bespreken we samen wat ik voor jou kan doen. Heb je dan nog vragen dan stel ik je gerust met al mijn woorden.


Tot snel,

Mademoiselle Esthetique

 
Facial

Het Gelaat

Hey Mademoiselle-er, 


Mensen overtuigen zichzelf er vaak van dat hun gelaat geen verzorging nodig heeft. Ik ga heel eerlijk met u zijn. Een gelaatsverzorging kost wat tijd en geld. Daarom wil ik jou via deze blog proberen overtuigen dat het goed is om je gelaat op regelmatige basis te (laten) verzorgen met producten van hoge kwaliteit.  


Social media en smart phones zijn uitgerust met veel trucjes om ons gelaat er mooi en effen te laten uitzien. Ziet ons gezicht er niet perfect uit op de foto? Dan zetten we er snel een filter over en klaar is kees. Met een goed verzorgd gelaat kun je echt stralen en volop posten met de #nofilter. 


In mijn vorige blog had ik al vermeld dat ik de verzorging van de huid topprioriteit vind. Waarom heb ik dat eigenlijk geschreven? 


Onze huid is ons grootste orgaan. Het is belangrijk dat we dit net zoals je maag, hart of eender welk ander orgaan goed verzorgen en beschermen. Voor een gelaatsverzorging kan je bij mij in het instituut terecht. Maar deze hoeft niet te stoppen wanneer je naar huis gaat. Een gelaatsverzorging kan elke ochtend en avond aan je eigen wastafel.  


In het instituut geven we je een goede start, boost en advies. Regelmatig terugkomen is dan ook aangewezen, je huid is namelijk niet altijd in dezelfde conditie. Om het beste resultaat te bekomen combineer je de verzorging in het salon met de juiste thuisverzorgingsproducten.  


Heb jij s’ ochtends en/of s’ avonds je vaste routine? Herken jij jezelf in dit voorbeeld? 


Je gaat s’ ochtends in de douche, je wast je haar met shampoo je wast je hele lichaam met douchegel,… Maar je gelaat, ben je dat vergeten? Water is niet genoeg, het is zelfs slecht voor de huid. Reinig met een reinigingsmelk of reinigingsgel, aangepast aan jouw huidtype kan deze schade herstellen. Wanneer je afgedroogd bent breng je een tonic aan. Die gaat de PH-waarde van de huid terug herstellen. Water heeft deze uit balans gebracht, daarom reinig je het gelaat beter niet alleen met water. Deze extra handelingen kosten je niet meer dan 2 minuten extra in jouw badkamer.   


Nu is je huid klaar om gevoed te worden. Ik breng eerst mijn oogcrème (excel therapy O2 van Germaine De Capuccini) aan en dan mijn 24 uren crème (excel therapy O2 Germaine De Capuccini). Dan poets ik mijn tanden zodat deze even kunnen inwerken voor ik mijn make-up aanbreng. Ziezo dit “extra” ochtend ritueel zal niet langer geduurd hebben dan 5min. Je huid kan nu de dag trotseren tot het vallen van de nacht. 


Mensen denken vaak pas aan hun avondverzorging wanneer ze net warm en comfortabel in bed liggen. Wie kruipt daar nu nog uit? Wanneer alle dagelijkse stress is gaan liggen duik je best weer even in jouw badkamer voor je in de zetel ploft en alles loslaat.  


Het avondritueel lijkt heel erg op het ochtendritueel. Je start met reinigen, ook al heb je geen make-up gedragen. Er zit vuil en stof op je huid dat je niet altijd meteen kan zien. Je crème zal niet goed zijn werk kunnen doen als je gelaat niet gereinigd is. Het vuil en stof zorgen er ook voor dat de balans in de huid wordt verstoord.  


Om die balans te herstellen kies je best voor een melk of een gel, aangepast aan jouw huidtype. Dan weer de tonic en zo kunnen we weer afsluiten met een crème. Deze crème mag rijker zijn dan jouw dag-verzorging. De reden hiervoor is dat de huid in de nacht veel productiever is dan overdag. De huid gaat s ’nachts proberen herstellen. Je kan de crème ook rijker maken door er een serum onder te steken. Een serum is veel rijker aan werkstoffen dus heeft een veel doeltreffender resultaat.  


Mama’s wijze woorden hebben me geleerd dat je nooit moet lopen vooraleer je kan stappen. 
Je hoeft dus niet alles in één keer toe te passen. Doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt... 

Als je deze baby stapjes van 10 minuten per dag kan volbrengen en (moet) volhouden. Ben je klaar voor meer. Probeer gerust eens een scrub, masker,…  


Voor meer info rond deze blogpost of andere vragen over lichaamsverzorging mag je me steeds contacteren. Ik geef met plezier advies. Misschien ben jij wel de inspiratie die ik zoek voor m’n volgende post. 


Veel beauty-plezier 

Mademoiselle Esthetique 

 

Wie is Mademoiselle Esthetique?

Hey Mademoiselle-er 

In mijn eerste blogpost stel ik me graag even aan jullie voor. Ik ben Astrid, een zevenentwintig jarige juffrouw die haar passie heeft gevonden in de schoonheidszorgen.


Ik woon met mijn gezin boven het salon, zo ben ik in drukke periodes toch dicht bij mijn man en dochtertje. Net zoals jullie verdient zij altijd mijn beste zorgen.  Haar dagelijks in bed stoppen en een goeie nacht wensen staat daarom vast in mijn agenda.

Sinds 2017 ben ik intensief actief in de schoonheidszorgen. De verzorging van de huid vind ik top prioriteit, elke dag reinigen en  dag- en nachtcrème gebruiken is van essentieel belang. Het zou als een tweede natuur moeten zijn. Als we dorst hebben drinken we, als ons huid droog aanvoelt moet die ook worden gehydrateerd. Het neemt niet meer dan 5 min in beslag. Jullie mogen alvast uitkijken naar m’n eerste beauty routine video. Die komt er zodra ik m’n video skills heb ontwikkeld.

Voor ik met schoonheidszorgen begon heb ik lang gezocht naar mijn identiteit en welke weg ik zou inslaan. Ik had in zoveel interesse maar vond niet mijn weg naar wat nu juist echt bij me paste en waarin ik mij kon ontplooien. Sinds een aantal jaar weet ik volledig wat ik wil en wie ik ben en waarvoor ik wil staan.

Ik ben gestart met mijn opleiding als schoonheidsspecialiste. Wat ik achteraf gezien veel eerder had willen doen. Daar bovenop wou ik ook mijn eigen baas worden, een echte zelfstandige. Zo gezegd, zo gedaan…In 2016 startte ik mijn opleiding bij Syntra Midden-Vlaanderen. Twee jaar lang, twee avonden in de week ging ik les volgen naast mijn Job als poetshulp.

In 2018 studeerde ik af en werd ik fiere mama. Ik was vastbesloten om een job te vinden in de beauty sector. Na vier maanden vond ik een halftijdse  job als schoonheidsspecialiste en aanvullend ging ik verder als poetshulp door het leven. Weer vier maanden later wuifde ik het poetsleven vaarwel en startte ik als zelfstandige in bijberoep.

Ik ging van start in een klein kamertje in ons appartement. Het was niet veel maar voldoende om de vraag en aanbod van het moment te verwerken.


Zo een half jaar verder verhuisden we naar het huisje waar we vandaag wonen. Het pand is volledig voorzien om een salon uit te bouwen en ik kon mijn kamertje vaarwel te zeggen.

Ik ga er nu voluit voor. Met steun van mijn man in het bijzonder, familie en vrienden.


Hier sta ik nu met een startend salon en veel goede moed. Ik ben fier op wat ik tot nu toe al bereikt heb. Ik heb nog veel ideeën en plannen. Ik ben ervan overtuigd dat ik ze allemaal kan realiseren met jouw steun. Dan kan ik jou beter van dienst zijn en elke Mademoiselle-er met een lach naar huis kan laten gaan.


Veel liefs

Mademoiselle Esthetique

Astrid

Woman with Face Cream